Kako naručiti proizvode

 

1. Naručivanje putem sustava kontakt obrasca NAČIN ISPORUKE  http://fishingtacklecroatia.com/nacin-isporuke-3/ – odabrani proizvod ili proizvode možete navesti u vaša narudžba, te popuniti Vaše podatke. Po ispravnoj narudžbi dobiti će te potvrdu narudžbe na Vaš mail, ukoliko niste dobili potvrdu narudžbe molimo Vas da provjerite da li ste unijeli ispravan mail ili nas kontaktirajte. 

2. Naručivanje putem telefona ili maila – odabrane proizvode možete naručiti u direktom kontaktu telefonom 092-124-7068 u uredovno vrijeme ili mailom pastva.co@gmail.com 0-24 sata

3Za sve narudžbe čiji iznos narudžbe prelazi 600,00 kn omogućena je besplatna dostava na Vašu adresu uz prethodno plaćanje iznosa Vaše narudžbe na transakcijski račun HR98 2340 0091 1106 3828 0 kod PBZ d.d. Zagreb.

Za sve narudžbe vrijede Opći uvjeti poslovanja/uvjeti korištenja kako je navedeno u daljnjem tekstu

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

1. Prodavatelj – trgovačko društvo Pastva Co j.d.o.o. Bednjanska 42, 31000 Osijek, registrirano kod Trgovačkog suda u Osijeku pod matičnim brojem subjekta (MBS) 030141791, Tt-14/320-2;  OIB:63339240063 za trgovinu i usluge pod daljnjim nazivom Fishing Tackle Croatia skračeno (FTC).

2. www.fishingtacklecroatia.com – web stranice u vlasništvu Prodavatelja
3. Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika 
4. Korisnik – svaka osoba koja web stranicu „www.fishingtacklecroatia.com “ koristi u svrhu dobivanja informacija o pojedinom proizvodu ili drugim objavljenim podacima
5. Korištenje „ www.fishingtacklecroatia.com “ – pristup stranici www.fishingtacklecroatia.com  radi dobivanja informacija o sadržaju iste
6. Narudžba – proces naručivanja proizvoda ili usluga putem sustava za naručivanje u sklopu web stranice    „ www.fishingtacklecroatia.com 
7. Proizvodi i usluge – svi proizvodi i usluge koji su istaknuti na „ www.fishingtacklecroatia.com “, a koje je moguće naručiti preko sustava naručivanja na www.fishingtacklecroatia.com .

Opće odredbe uvjeta prodaje
1. Nositelj svih prava na internet stranicama “www.fishingtacklecroatia.com ”  je trgovačko društvo
Pastva Co j.d.o.o. Bednjanska 42, 31000 Osijek, OIB: 63339240063 (u daljnjem tekstu Fishing Tackle Croatia skračeno (FTC).
2. Korištenjem usluge naručivanja proizvoda /ili usluga na web stranici “ www.fishingtacklecroatia.com ” kao i svim pridruženih stranica i servisa na “www.fishingtacklecroatia.com ” podrazumijeva se da su Kupci u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (u daljnjem tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.
2. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na naručivanje proizvoda ili usluga putem sustava naručivanja na “www.fishingtacklecroatia.com ” te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (u daljnjem tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i tvrtke Pastva Co. Sve informacije koje su na ili su dobivene sa stranica “www.fishingtacklecroatia.com ” smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora. a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda i usluga, načina plaćanja, jamstva, reklamacija i povrata, dostave, jednostranog raskida ugovora u roku 14 dana, zaštite tajnosti osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje „ www.fishingtacklecroatia.com “ i procesa online naručivanja roba i usluga.
3. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovno provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama. 
4. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.
5. Putem „ www.fishingtacklecroatia.com “ moguće je izvršiti narudžbu proizvoda na području Republike Hrvatske kao i na području ostalih zemalja. Narudžba ujedno podrazumijeva i narudžbu dostave kupljenih/naručenih proizvoda.
6. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
7. Korisnici „ www.fishingtacklecroatia.com “ dužni su dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, a suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi „ www.fishingtacklecroatia.com “.
8. Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz ovdje prikazane proizvode i usluge kao i sav ostali sadržaj na „www.fishingtacklecroatia.com “ zbog čega su Korisnici dužni prilikom svake posjete web stranicama pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na “www.fishingtacklecroatia.com ” internet stranici.
9. Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup “ www.fishingtacklecroatia.com “ i podatcima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja          ” www.fishingtacklecroatia.com “ ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje „www.fishingtacklecroatia.com “.
10. Pastva Co zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda koje su postavljene prema informacijama od strane proizvođača. Pastva Co sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Pastva Co ne može sa 100%-tom sigurnošću jamčiti da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo, molimo Vas ako ih primjetite da nas obavijestite o istom. U pojedinim iznimnim slučajevima mogući su različiti izgledi stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda i/ili opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju i eventualne pogreške se uklanjaju i/ili ispravljaju
 
Naručivanje proizvoda – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

1. Naručivanje proizvoda može se ostvariti telefonskim putem ili ukoliko kupac popuni obrazac NAČIN ISPORUKE na „ www.fishingtacklecroatia.com “. Prilikom ispunjavanja obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu 
Pastva Co za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojim registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen ugovor između kupca i Pastva Co, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
2. Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem “www.fishingtacklecroatia.com ” uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem ili mailom.
3. Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.
4. Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „ www.fishingtacklecroatia.com “ a uz svaki proizvod navedeni su podatci o specifikaciji proizvoda i cijeni. Sve cijene na „ www.fishingtacklecroatia.com “ iskazane su u hrvatskoj valuti HRK i sadržavaju porez na dodanu vrijednost PDV. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod “Dostava proizvoda”.
5. Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „ U košaricu“. Ukoliko Kupac izvrši narudžbu proizvoda koji je, u međuvremenu, rasprodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju što može uključivati povrat uplaćenog iznosa, kupnju drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača. Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne može odgovarati Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
6. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda koja uključuje porez na dodanu vrijednost PDV. Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavak“, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (avansno-virmansko plaćanje ili plaćanje pouzećem). Nakon svi odabira potrebnih parametara narudžba se završava linkom “Završi narudžbu”
7. Po izvršenju naprijed navedenih koraka Kupac će zaprimiti potvrdu narudžbe putem maila.
8. Ukoliko kupac naruči proizvod kojeg trenutno nemamo na lageru, tada se takva narudžba stavlja u “buduće” narudžbe te se kupac obavještava o prispjeću proizvoda na lager kada proizvodi fizički stignu na lager Pastva Co. Kupac se može odlučiti o tome da li želi naručene proizvode ili ih ne želi. U slučaju da se kupac odluči da ne želi proizvode koje je odabrao njegova narudžba se stornira bez ikakvih daljnjih troškova po kupca.

Cijena

1. Cijene proizvoda i usluga su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave na našim stranicama izražene su u kunama (HRK) te sadrže porez na dodanu vrijednost PDV.
2. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za proizvode i usluge istaknute na “www.fishingtacklecroatia.com “. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.
3. Sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude/potvrdi narudžbe.
 

Prethodna obavijest i potvrda prethodne obavijesti

Potvrda prethodne obavijesti sukladno čl. 43 Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014) predstavlja potvrdu narudžbe u skladu sa ovim Uvjetima poslovanja. Potvrdu prethodne obavijesti sukladno čl. 44 Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014),  kupac će primiti zajedno sa računom za kupljenu robu.

Plaćanje
 
1. Plaćanje naručenih proizvoda kupac može izvršiti putem virmana (internet bankarstva, pošta, FINA) ili plaćanjem gotovinom pouzećem.
2. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka sredstava na transakcijski račun Prodavatelja otvoren kod PBZ d.d. Zagreb pod brojem IBAN: HR98 2340 0091 1106 3828 0.
 
Jamstvo za proizvode

1.Svi proizvodi prikazani na “www.fishingtacklecroatia.com ” imaju jamstvo ovisno o proizvođaču jamstvo može biti do 24 mjeseci od dana kupnje.
2. Prilikom kupovine proizvoda Pastva Co će kupcu izdati Jamsteveni list (gdje je primljenjivo) sa jasno navedenim Jamstvenim uvjetima te rokom jamstva kao i Račun za kupljene proizvode. Kupac je dužan čuvati račun i jamstveni list cijelo vrijeme jamstvenog roka. Račun i jamstveni list su jedini dokumenti s kojim kupac može ostvariti svoja prava.
3. Iznimno od točke 2. jamstvo ne obuhvaća sitni ribolovni pribor (udice, plovke, olova i slično) osim ako to nije posebno navedeno u opisu proizvod
 
Servisni uvjeti
 
1. Proizvođači ribolovnog pribora i/ili uvoznik garantiraju da će proizvod, ako se koristi pravilno i u skladu s priloženim uputama, u garantnom roku pravilno funkcionirati. Servisna mreža zastupnika proizvođača se obvezuje da će na Vaš zahtjev podnesen u garantnom roku, o vlastitom trošku otkloniti u svojim (ili ugovornim) servisnim prostorijama sve kvarove i tehničke nedostatke proizvoda, koji su nastali pri normalnoj uporabi u vremenu na koje se odnosi garancija.
2. Svi proizvodi koji iz nekog razloga trebaju servis dostavlaju se na adresu Prodavatelja: Pastva Co, Bednjanska 42, 31000 Osijek, Hrvatska osim ako to nije drugačije navedeno u Jamstenom listu koji prati proizvod.
 
Raskid ugovora i povrat

1. Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja i naručivanja klikom na iste (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), kao i pravo korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)
2. Korisnik zajedno sa računom dobiva obrazac za jednostrani raskid Ugovora. 
Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed kupcu bez navođenja razloga.
3. Pravo na jednostrani raskid Ugovora isključeno je u slijedećim slučajevima:
– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim proizvodima (ribolovna prihrana, aditivi, mamci i slično),
– ako je predmet Ugovora isporuka koja je nastala kao zahtjev Kupca uz dogovor sa Pastva Co za proizvodima koje Pastva Co nije imao na lageru i/ili ne drži u svom asortimanu proizvoda već su isključivo nabavljeni na izričiti zahtjev Kupca.
 
 
Pravo kupca na raskid ugovora i rokovi za raskid ugovora (izvod iz Zakona o zaštiti potrošača) Narodne novine, br. 41/2014:

Pravo na raskid ugovora – Članak 45.

(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 dana.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.

(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Rok za raskid ugovora ako potvrda prethodne obavijesti nije dostavljena – Članak 46.

(1) Ako trgovac nije potrošaču dostavio potvrdu prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona, potrošač će imati pravo raskinuti ugovor u roku od tri mjeseca.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana primitka proizvoda.

(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora.

(4) Ako trgovac, u roku iz stavka 1. ovoga članka, dostavi potrošaču potvrdu prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona, potrošač ima pravo raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Oblik raskida ugovora – Članak 47.

(1) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.

(2) Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.

(3) Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova iz članka 45. i 46. ovoga Zakona.

Posljedice raskida ugovora – Članak 48.

(1) U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.

(2) Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.

(3) Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora, uvećan za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

Isključenje prava na raskid ugovora – Članak 49.

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 45. i 46. ovoga Zakona ako je riječ o ugovoru:

  • o pružanju usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak potrošača, započelo prije isteka roka u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora,
  • o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
  • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,
  • o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,
  • o prodaji novina, periodičnih publikacija i magazina
  • o igrama na sreću

Utjecaj raskida ugovora na odobreni zajam – Članak 50.

Ako je, radi djelomične ili potpune isplate cijene iz ugovora o prodaji proizvoda ili usluge sklopljenog na daljinu, potrošaču odobren zajam od strane trgovca ili neke treće osobe koja je potrošaču zajam odobrila na temelju njezina sporazuma s trgovcem, raskidom ugovora o prodaji proizvoda ili usluge raskida se i ugovor o zajmu.

Posljedice raskida ugovora o zajmu – Članak 51.

Ako potrošač, na temelju odredaba članaka 45. do 50. ovoga Zakona, raskine ugovor o zajmu, trgovac ili treća osoba koja mu je odobrila zajam na temelju sporazuma s trgovcem nema pravo zaračunati potrošaču nikakve troškove, kamate ili kaznu.

 
 
 
Poštovani Kupci, za sve nejasnoće vezane uz ove Uvjete korištenja/uvjete poslovanja stojimo Vam na raspolaganju u urednovno vrijeme na telefonu 092-124-7068 ili putem maila pastva.co@gmail.com